Световен ден на вятъра

Световният ден на вятъра е ежегодно събитие, което се провежда на 15 юни навсякъде по света. Това е ден за преоткриване на вятъра, неговата сила и възможности, с които може да промени нашия свят.

Европейската асоциация за вятърна енергия (EWEA) и Световния съвет за вятърна енергия (GWEC) координират Световния ден на вятъра, чрез мрежа от партньори. Партньор за България е Асоциация на производителите на екологична енергия. В началото, през 2007г., събитието се чества само в Европа, но от 2009г. – и в цял свят. На 15 юни, ежегодно навсякъде по света биват организирани хиляди публични събития.

Световния ден на вятъра е ден за откриването на работата, която са свършили пионерите по света. В повече от 75 страни в целия свят работят вятърни паркове, които произвеждат енергия от чист и възобновяем източник.

Хиляди са ангажирани в производството на енергия от вятъра, но за много хора вятърната енергия е мистерия. Световния ден на вятъра е ден, в който вие можете да посетите вятърен парк, да се срещнете с експерти и да разберете всичко, което искате да знаете за този вид енергия.

Какво бяха събитията през изминалата година?
Разбери повече тук.

Какво ще са събитията през тази година?
повече информация скоро.

Сподели
Share On Twitter
Share On Linkdin
Contact us
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: