Най-влиятелните целят 100% възобновяема енергия

Под шапката на RE100  се обединяват повече от 100 влиятелни световни компании, които целят използването на 100% възобновяема енергия, работейки заедно за увеличаване на производството и доставката на чиста енергия.

RE100 е създаден от The Climate Group с партньорството на CDP.  Двете организации са част от коалицията  We Mean Business , кооято работи с водещи бизнеси по целия свят.

По информация на IRENA, компаниите от търговския и индустриален сектор отговарят за две трети от крайното потребление на електрическа енергия. Преминаването им към възобновяема енергия ще ускори промените в световния енергиен пазар и ще подпомогне трансформацията към нисковъглеродна икономика.

RE100  се ангажира с навлизането на чиста и неизчерпаема енергия и по-голям контрол на цените на енергията, повишена конкурентоспособност и намаляване на емисиите от въглеродни и други вредни съединения.

Компаниите, които се включват в RE100 публично си поставят цел да за достигане на 100% възобновяема енергия в потреблението си на енергия в световен мащаб до определена година и съобщават напредъка си, а  RE100 докладва прогреса им.

От момента на създаването си по време на Седмицата на климата в Ню Йорк през 2014-та година, RE100 кампанията набира скорост и към момента стартира в Индия и Китай, освен в досегашните участници от Европа и Съединените Щати. Членовете  имат операции в световен мащаб и широк кръг от индустрии, от телекомуникации и IT до производтсво на цимент и автомобили.

Европа | САЩ | Индия | Китай
Сподели:

One thought on “Най-влиятелните целят 100% възобновяема енергия”

Leave a Reply

Your email address will not be published.